graafinen Turku

Turun Pohjola ja Martti julisteina

25.5.2018

Olen nyt näköjään ottanut asiakseni kuvata Turun rakennuksia oikein urakalla. Muistanette Turku-joulukalenterini? Nyt syntyi sitten juliste Turun asuinalueista Pohjolasta ja  Martista. Pohjolasta siksi, että asumme siellä ja Martista siksi, että olen aina haaveillut asuvani siellä. Martti onkin nykyään yksi Turun keskusta-alueen suosituimmista asuinalueista.

Kummankin julisteen rakennuksilla on esikuvansa todellisuudessa. Pohjolasta on poimittu mm. Logomo, Aurala ja Arava-talot. Martista taas Alku-rakennus, Kevytpyörän talo ja Pippurimylly (tietty). Hieman on taiteilijan vapauksia käytetty mutta noin niinkuin periaatteessa talot pyrkivät muistuttamaan mahdollisimman paljon esikuviaan. Joulukalenterin yhteydessä sain viestejä ihmisiltä, jotka olivat hyvillään, kun heidän kotitalonsa oli mukana kalenterissa. Toivottavasti nämäkin julisteet löytävät tiensä jonkun sellaisen luo, joka tunnistaa kotitalonsa kuvasta.

Ja mistäpä näitä julisteita (A3 + A4) sitten saa? No toistaiseksi vain ja ainoastaan tulevana sunnuntaina Pohjolan pihat -tapahtumasta tietenkin (klo 11–16). Ajattelin iskeä myyntikojuni osoitteeseen Pohjolankatu 25. Löydät kojun nousemalla mäkeä pitkin sisäpihalle ja kävelemällä parkkipaikan läpi. Tervetuloa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katariina 18.11.2018 at 21:51

    Oijoi miten hienoja! 😍 Onko tuota marttijulistetta vielä mahdollista ostaa sulta jotenkin?

    • Reply Johanna 23.11.2018 at 14:43

      Moikka Katariina! Kyllä vaan. Viestiä tänne vaan. :)

    Leave a Reply