Turku

Turun tunnelmallisin kahvila – Gaggui Kaffela

20.10.2014

PA180138b

 

Törkeää, että pääsin vasta viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa piipahtamaan Gaggui Kaffelassa (Humalistonkatu 15 a, Turku), vaikka se avattiin reilusti yli puoli vuotta sitten. Miten tämä ihmiselämä voikaan olla niin kiireinen?

Vietimme kivan kahvihetken isukin, äitin ja pikkuveljen kanssa lauantaina tuossa todella söpössä kahvilassa. Turun kadut olivat aika hiljaiset illansuussa, mutta Gaggui Kaffela oli piukassa hyväntuulista väkeä, kun sinne saavuimme. Tunnelma oli rento. Juuri sellainen kuin boheemissa kahvilassa kuuluukin. Tarjolla oli kakkujen lisäksi pientä suolaista sekä hyvä valikoima Teepolun teitä ja Turun Kahvipaahtimon kahveja.

 

PA180163b

 

Kahvilan sisustus oli ilahduttavan kirjava. Kahta samanlaista valaisinta ei tainnut tuossa tilassa esimerkiksi olla. Laattaattia, joka jollain lailla asetti rytmin koko tilalle, oli alkuperäinen. Tykkäsin erityisesti noista valkoiseen maaliin dipatuista ja Saana&Ollin kankaalla päällystetyistä puutuoleista. Koirataulu seinässä on toisen omistajista, Johanna Sinkkosen maalaama. Toinen omistajista puolestaan on Jonna, Johannan kaksoissisko, joka on varmaan osalle tuttu MasterCheff-ohjelmasta ja turkulaisille tuttu Turun Sanomien Onk nälgä -blogista.

 

PA180167bPA180145b

 

Gaggui Kaffelasta saa myös tilata kakkuja. Nämä hääkakut esimerkiksi ovat supertaidokkaita!

 

PA180158b

Muistatteko tarjoiluvaunukollaasini keväältä? Gaggui Kaffelassa kuolasin tietenkin tuota pientä vintage-vaunua, joka oli kuulemma ollut viiden euron löytö. Tarjoiluvaunun yllä seinässä on turkulaisen BEDesignin peurahylly.

 

PA180140bPA180150b

 

Gaggui Kaffelaan pitää suunnata mahdollisimman pian uudestaan keräämään vararavintoa talven varalle. Seuraavaksi voisin sopia tuonne kaveritreffit.

”Pää pystyyn rakas Taimi! Sinäkin voit päästä rumasta laihuudestasi.” :D

The cutest café in the whole Turku (my hometown) must be Gaggui Kaffela (Humalistonkatu 15 a), where I visited for the first time last Saturday with my family. The interior of the cafeteria was delightfully ”mixed” with several different lamps and an original tiled floor. 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Varpu 20.10.2014 at 22:03

    Täytyykin käydä joskus kurkkaamassa miten ovat ratkaisseet noi lampunjohdot, koska näyttää huomattavasti paremmalta kuin meidän irtojohdot.

  • Leave a Reply