Turku

Värikylpyjä

6.10.2018

Syksy on saapunut Turkuun. Meidän kotikadun talot räiskyvät kilpaa ruskan kanssa. Värikylvystä saa nauttia joka päivä. Miten voikaan yhden kadun varrella olla niin monen värisiä taloja (ennen ei ollut niin tarkkaa?). Punaista, oranssia, keltaista, tiilenruskeaa, vihreää, sinistä ja vielä vaaleanpunaistakin. Isäni tuli eilen pyynnöstäni kuvailemaan näitä seutuja dronellaan. Näistä kuvista näkee, miten vehreitä Pohjola ja viereinen asuinalue Kähäri ovat, jos vertaa keskustaan radan toisella puolella.

Keskustan läheisyys hahmottuu alla olevasta kuvasta hyvin. Kuvan oikeassa reunassa pilkistää Logomo. Sen kohdalle ollaan rakentamassa uutta kävelysiltaa, jonka valmistuminen tosin on nyt siirtynyt ensi vuoteen, harmi kyllä. Kävelysilta tulee lyhentämään matkaa meiltä keskustaan entisestään.

Katukuvan kirjavuutta yritin kuvata myös Pohjola-kaupunginosajulisteessa. En malta olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi ja mainita, että julisteita saa tilata edelleen (Pohjolaa ja Marttia), nyt kun aiheen äärellä ollaan. Viestiä mailiin vaan. Tekeillä on lisäksi Portsa-juliste. Toiveita kaupunginosista saa myös esittää.

Värejä tekee nyt mieli ahmia myös lautaselta. Vinkkaampa teille tähän täydellisen reseptin. Lähiömutsin kesäkurpitsavuoka ei voisi olla värikkäämpi – eikä herkullisempi. Neronleimaus yhdistää kasviksiin sekä fetaa että mozzarellaa. Harmi, että meidän 2-vuotias ei oikein hyväksynyt tätä ruokaa. Olisin niin mielelläni lisännyt tämän ruoan kuukausittaiseen (miksei jopa viikottaiseen) vakiovalikoimaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply