Juhla tyyli

70-luvun teemabileet

21.10.2018

Olin jo monta vuotta halunnut järjestää 70-luvun teemabileet. Emme koskaan järjestäneet tupareita tähän asuntoon muutettuamme, joten ajattelimme, että näitä bileitä voisi kutsua vaikka tupareiksi, vaikka muutosta tosiaan on jo yli kaksi vuotta. Tämä kerrostalomme, jossa asumme, on rakennettu vuonna 1970. Siitä saatiin hyvä aasinsilta teeman ja tuparien välille. Juhlajärjestelyihin kuului 70-luvun reseptien, drinkkien ja muodin innokas googlailu. Tiedonhaku on puolet teemajuhlien järjestämisen hauskuudesta. Onneksi on Facebook-tapahtumasivut, joissa näitä löydöksiä pääsi jakamaan.

Alkujuomaksi tarjottiin Tequila sunrise -drinkit. Lisäksi oli tarjolla mm. Tuuloman torttua (se vaaleapohjainen retro versio mokkapaloista), ananakseen tökättyjä coctailtikkuja ja lohi- ja punajuuritahnalla päällystettyjä ruisnappeja. Nuo koristekirsikat kirvoittivat useita keskusteluja – Ovatko ne ihan oikeita kirsikoita? Tykkääkö niistä tosiaan joku?

Tietovisa voi kuulostaa tylsältä ohjelmanumerolta, mutta olen todennut sen monta kertaa varsin toimivaksi ja porukkaa jollain lailla yhdistäväksi jutuksi. Niinpä tälläkin kertaa meillä oli sellainen, 70-luvun teemalla tietenkin. Tiedätkö esim. minkälaiset olivat 70-luvun hitiksi nouseet Retu-kengät? Tai mikä oli Makao? Hyviä vinkkejä tietovisaan löytyi mm. blogista 70-luvulta päivää!

Olin kaivanut esille juhlia varten isäni valokuva-albumin 70-luvulta. Maisemia, ihmisiä ja eläimiä. Alla on kuva Ruisrockista. Eikös olekin upea kuva? Kyllä festariyleisöstä heti hahmottaa, että ei olla nykyajassa.

Kämppää ei tarvinnut suuremmin 70-lukulaiseksi koristaa. Meillä on jo useita 70-lukuun sopivia elementtejä. Vai mitä sanotte esimerkiksi olohuoneen keltaisesta nojatuolista (vaikka uutta designia onkin)? Valosarjan ripustin peilin ympärille, vaikka se onkin kaukana 70-luvusta. Kyllä se nyt on jo valosarjojen aika, syksy alkaa kääntymään talveksi.

Mielestäni on kiva jättää teemajuhlien vieraille vaihtoehto pukeutua tai olla pukeutumatta. Jos on kutsussa liian ehdoton, osa vieraista ei sen takia saavu paikalle. Kuitenkin, tälläkin kertaa, lähes kaikki olivat teemaan pukeutuneet. Ja se jos mikä on mahtavaa! Huomasin, että alkuperäiset 70-luvun vaatteet ovat jo kirppareilla harvassa. Ja hyväkuntoiset ovat arvossaan.

Minulla oli päälläni akryylineulepusero, jossa äitini meni vuonna -80 naimisiin. Neule on aikoinaan ostettu Kähärin kaupunginosasta, tästä ihan läheltä. Trumpettilahkeiset farkut ostin uutena Mangosta. Kengät ovat omasta vaatekaapista, samoin joskus kirpparilta löytynyt nahkalaukku. Kasvatuksessa olevat otsahiukset sain föönattua keskijakaukselle. Hiusten latvat taivutin sisäänpäin ja luomiin (lähes kulmakarvoihin asti) levitin vaaleanturkoosia luomiväriä Abban Agnetan tyyliin.

Tällä hetkellä kaupoista ei muuten meinaa oikein muuta löytääkään kuin 70-lukua henkiviä vaatteita. 70-luvun teema on pukeutumisen kannalta kiva, sillä vuosikymmen sisälsi useita erilaisia tyylejä: hippivaikutteet, disco-glamour, safari-tyyli, punk ja folklore mm.

”Taidat olla erikoistunut näihin teemabileisiin”, kommentoi eräs juhlavieraista, kun muisteltiin, mitä kaikkia teemabileitä on tullut järjestettyä. On kauhean hauskaa, kun juhlilla on joku tarina ja voi eläytyä tavanomaisesta poikkeavaan. Taitaa olla niin, että teemajuhlien järkkääminen on kätevä tapa päästä leikkimään myös aikuisena!

PS. Täältä löydät meidän bileiden soittolistan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply