tyyli

Raitaa sen olla pitää

5.5.2014

Minulla oli pienenä sellainen lastenkirja, jossa Albin seikkaili fantasiamaailmassa, ja ajautui siellä porukoista toiseen, jotka suvaitsivat vuoroin vain raidallisia, pilkullisia, kukallisia ja ruudullisia vaatteita ja tavaroita. Albin ja merkillinen sateenvarjo oli muuten kirjan nimi. Aikuisen vinkkelistä tarina kertoo tietenkin rasismista, mutta tuosta iltasadusta taisi omaan pieneen mieleeni jäädä vain jokin pakkomielle raitoihin (ja lausahdus ”ruudut/pilkut/kukat eivät ole mitään, raitaa sen olla pitää”). Ei ole varmaan mennyt huomaamatta teiltäkään, että kärsin jonkinasteisesta raita-addiktiosta. Joskus olen ollut raitalakossakin (siis en käyttö- vaan osto-). Tänä keväänä mitään lakkoja ei ole ollut ja tulos näkyy seuraavissa kuvissa.

Marimekon Matikka-mekkoa olin harkinnut jo pitkään, aiemminhan samasta mallista oli vähän eri värinen versiokin. Mutta tämän kevään Matikka-mekon sävyt ovat täydelliset! Marimekkoa parhaimmillaan. Ja itseasiassa taitaa muuten olla elämäni ensimmäinen MariMEKKO!

 

Marimekko Matikka-mekko

 

Onlyn raitatakki löytyi Stockalta. Se oli vastaus vähän formaalimpaan kevättakkitarpeeseen. Tähän tarvittaisiin vielä musta tai sininen huivi.

 

Only raitatakki

 

Helly Hansenin pitkä ulkoilutakki löytyi Raision Scandinavian Outdoor outletista. Sopii kävelylenkeille, merelle ja rennompaan oloon myös kaupungille.

 

Helly Hansen raitatakki

 

Reisun kännykkäpussi on nyt sitten toinen Kierrätystehdas-ostoksistani (meikkipussi olikin viime jutussa). Raidoissakin on eroa – vinoraidoissa on aivan oma fiiliksensä. Varsinkin valkopunaisena! ;)

 

Reisu kännykkäpussi

My addiction to stripes has got out of hands this spring…

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Hanna-Katariina 5.5.2014 at 14:05

  Löysin itseni haikailemasta tuon Matikka-mekon perään jo viime vuonna, mutta tällaisena tylsänä harmaavarpusena tiesin etten saisi käytettyä. Vaan on se kyllä ihana! Ehkä tyydyn ihastelemaan näin etäältä, omistamatta sitä itse. Ihania raitoja muutenkin, aina ajankohtainen kuosi!

  • Reply Johanna 5.5.2014 at 17:14

   Mä en edes näe tuota mekkoa mitenkään supervärikkäänä. Mustavalkoista raitaa aina jossain kulmassa rauhoittaa kummasti… :)

 • Reply Anna/Kotikolmio 5.5.2014 at 14:11

  Kiva, että meitä on muitakin :) Tosi kivoja vaateostoksia. Meillä raitaa näkyy eniten olohuoneessa, jossa viliseen eri levyiset ja suuntaiset raidat iloisessa sekamelskassa.

  • Reply Johanna 5.5.2014 at 17:14

   Meilläkin on raitamatto, raitatyynyt, raitaverhot…

 • Reply Maire 5.5.2014 at 14:23

  Huiput ostokset :)
  Tuo Matikka on hyvä sijoitus! Mulla on saman mustavalkoisena, ja olen käyttänyt ihan hirveästi. Sitä on helppo yhdistellä rentoon settiin ja tehdä esim. bleiserin ja sukkisten kanssa vähän virallisempaakin ilmettä. Tosi nätti tuo sun löytämä väri!

  • Reply Johanna 5.5.2014 at 17:15

   Joo, sulla tais olla se siellä Pentikin pop up shopin lanseeraustilaisuudessa! Muistatko kun olit pohtinut, että ollaankohan molemmat raidoissa… :D

 • Reply MS Ordinary 5.5.2014 at 20:05

  Vitsit miten kivat takit! Tykkään molemmista paljon! :)

  • Reply Johanna 6.5.2014 at 09:01

   Kiits! Ovat osoittautuneet käytössä myös toimiviksi!

 • Reply Taru / Sort of Pink 7.5.2014 at 14:54

  Tuo Matikka-mekko on niin mahtava! Se on niin keväinen ja kesäinen ja mahtavan simppelin mallinen. Oon himoinnut sitä myös, mutta jotenkin sen malli ei taida sopia mun figuurille ;) Mä sitten ihastelen sitä vaan sun päällä :)

  • Reply Johanna 7.5.2014 at 17:34

   No en mäkään tiedä onko mulla ”oikeanlainen” figuuri tuolle mekolle, mutta en anna sen häiritä! Marimekon vaatteet on aika usein leikkauksiltaan aika haastavia…

  Leave a Reply