tyyli

Saana ja Olli / kannettavan tietokoneen suojus

17.11.2013

Tyylikkäitä kannettavan tietokoneen suojuksia on aika vaikeaa löytää. Aina on jokin vialla materiaalissa tai kuvioinnissa. Juuri siksi hihkuin innosta, kun löysin Saana ja Ollin osastolta Habitaresta tämän Villi Pohjola -malliston suojuksen 15-tuumaiselle työkoneelleni. Nyt suojus on ollut päivittäisessä käytössä siis reilun parin kuukauden ajan ja tässä kohtaa onkin hyvä antaa arvio tuotteesta. Muistaakseni Saana ja Olli pyysivätkin raportoimaan, kuinka uusi tuote käytännössä toimii. Joten tässä tulee! :)

Suojus on pehmustettu, eli kone ei siis pääse pahemmin laukussa kolahtelemaan. Nepparikiinnitys pysyy hyvin kiinni ja on kätevä, mutta ei tietenkään suojaa konetta toisesta päästä kokonaan. Jonkinlainen läppä voisi siis kuitenkin olla kätevä, ainakin omassa käytössäni. Nepparin taustasta lähtee aavistuksen verran tummaa rasvaa, josta on jäänyt pieni haalea jälki koneeseen (ei mitään vakavaa siis). Tästä syystä suojuksessa voisi olla vielä jokin kangasvuori nepparin taustan ja koneen välissä. Voisiko se olla jopa hieman vettä hylkivä? Kokonaisuudessaan olen persoonalliseen suojukseen ollut kuitenkin oikein tyytyväinen. Hamppumateriaali on karheanpehmeä käsissä ja kuvio on ilo silmälle. Onneksi valitsin mustapohjaisen. Se pysyy käytössä siistinä pidempään.

Lopputulema siis: suosittelen!

 

Saana ja Olli kannettavan tietokoneen suojus OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Laptop case from Saana & Olli for my 15 inch laptop.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply katja 17.11.2013 at 10:59

  Oon myös koittanut ettiä jotain kivaa suojusta omalle macbookille, mutta kuten sanoit, tarjonta ei ole kauhean hyvää :-D Tuo kyllä näyttää nätiltä, Saanan ja Ollin kuosit on niin ihania.

  • Reply Johanna 19.11.2013 at 17:49

   Kyllä! Saatavilla ainakin Habitaressa oli tätä uutta kuosia myös valkopohjaisena (vihreät ja mustat kuviot) sekä 13 että 15 tuumaisille.

 • Reply johannal 17.11.2013 at 16:25

  Onpa hyvännäköinen.

  • Reply Johanna 19.11.2013 at 17:46

   Eikö olekkin aika näpsäkkä?

 • Reply Olli 20.11.2013 at 11:00

  Moikka Johanna!

  Kiitos hyvästä ja ajatuksella työstetystä arviosta! Mukava kuulla että tykästyit tietokonetaskuumme.

  Emme itse ole huomanneet nepparien kanssa mitään ongelmaa. Kyselimme myös tutuiltamme, joilla tietokonetasku on käytössä, eivätkä hekään ollet huomanneet mitään epäpuhtauksia. Kysyimme myös ompelimostamme aiheesta. Ainoa selitys, minkä keksimme on, että nepparikoneen huoltotöiden yhteydessä jotain epäpuhtautta on kappaleeseesi päätynyt. Tutkimme myös varastomme kaikki kappaleet, emmekä huomanneet muissa kappaleissa mainitsemaasi ongelmaa. Tarkastamme kaikki ompelimostamme saapuvat Saana ja Olli -tuotteet käsin, ja haluamme pitää laatukriteerimme korkeina. Selvitämme vielä asiaa.

  Olen itse käyttänyt tietokonetaskua ekasta prototyypistä asti, ja huomannut että se toimii päivittäisessä käytössä tosi hyvin. Mietimme tuota mainitsemaasi käännettävää läppää, mutta päädyimme käytännöllisyyden vuoksi kompaktimpaan malliin. Nyt tietokonetaskua ei tarvitse ottaa erikseen pois laukusta/kassista/repusta, vaan koneen voi napata ja palauttaa suoraan koteloon. Erityisen hyödyllistä ainakin itselleni, kun oma reppuni on yleensä tupaten täynnä tavaraa. :)

  Jee, kiitos ja mukavaa viikkoa!
  Olli / Saana ja Olli

  • Reply Johanna 20.11.2013 at 11:05

   Kiitos vastauksesta Olli! :)
   Kuten kirjoitin, ”tahra” on hyvin vähäinen ja lähtee varmaan hyvin hinkkaamalla pois, joten siitä on turha huolestua. Ja läppäasiasta: läpällinen case ei myöskään olisi yhtä linjakas ja kaunis kuin tämä on nyt. Pitää vain aina kantaa tuota laukussa, jonka saa vedettyä kiinni, ettei sadepisarat vahingossa osu koneeseen.

  Leave a Reply