Uncategorized

Berliinivinkkejä!?

14.2.2013

 

Ensi maanantaina on sitten lähtö Berliiniin! Löysinkin sopivasti ihan loistavan Berliiniä käsittelevän sivuston: Stil in Berlin, josta nämä kuvat on lainattu. Käykäähän kurkkimassa, jos Berliini kiinnostaa! Alla olevat kuvat ovat The Barn -kahvilasta, jossa täytyy ainakin poiketa.

Matkaan lähden pikkuveljen (21) ja äidin kanssa, joten pientä pohdintaa aiheuttaa, miten löytää kaikkia miellyttävät kohteet. Olisin erittäin iloinen, jos ehtisitte näppäillä muutaman vinkin Berliinistä! Berliini näyttää olevan ainakin kahviloiden ja ravintoloiden luvattu kaupunki. Missä kannattaa ehdottomasti ruokailla, mitä kannattaa käydä ihmettelemässä ja mikä kannattaa jättää väliin? Aikaa meillä on ihan hyvin. Tulemme kotiin vasta torstai-illalla.

 

 

 

We’re off to Berlin next Monday with my mum and my little brother (21). I found the most stylish page about Berlin: Stil in Berlin. Go and check it out. The last three pictures are taken at the Barn Rostery a stylish cafe in Mitte (?). Any tips for a first time visit in Berlin, by the way?

Kuvat: Stil in Berlin

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Suvi sur le vif 14.2.2013 at 12:30

  Täältä löytyy ainakin Sandran Berliini-opas!

  http://sandrajuto.blogspot.de/2012/08/sandras-guide-to-berlin.html

  • Reply Johanna 14.2.2013 at 13:13

   Oi tämähän on mahtava ja aika uusikin! Kiitos Suvi <3

 • Reply Saija 14.2.2013 at 12:58

  Ai niin ne Berliini-vinkit! Täytyy kaivella sulle! :) Ihanaa kun pääset matkalle!

 • Reply Pippa 14.2.2013 at 13:42

  Jos majoitukseenne kuuluu aamiainen, niin käykää kerran tsekkaamassa mikä on taso ja jollei miellytä, nauttikaa sen jälkeen aamiais(brunssi)t missä tahansa konditoriassa tai aamiaista tarjoavassa paikassa! Berliinin leipä/pullavalikoima saa ihan hämilleen, aamiaiset ovat runsaita ja hinta ihan naurettava täkäläisiin verrattuna. Turha nököttää samassa paikassa joka kerta, sillä valinnanvaraa on eikä juurikaan joudu pettymään.

  • Reply Johanna 14.2.2013 at 14:34

   Joo ehdotan tätä kanssamatkustajilleni!

 • Reply Anna 14.2.2013 at 14:35

  Mun on pakko aina päästä syömään Manngoon http://www.manngo.de/ syömään kevätkääryleitä.

 • Reply nuokku 14.2.2013 at 16:28

  Vasta pari viikkoa sitten pistin omat vinkkini ystävän naamakirjaan. Tässäpä samat sinnekinpäin:

  Yhtenä päivänä me suunnattiin Alexanderplatzilta (U) metrolla kohti Pankowia ja jäätiin pois Eberswalder strassella (U). Lähdettiin siitä kävelemään kohti takaisin keskustaa Kastanienalleeta. Sieltä löytyi useampi halvempi ruokapaikka. Syötiin 3 ruokalajia ja siihen päälle juomat sun muut ja hintaa tuli 50€/2hlö. Eikä annoksia voi missään nimessä pieniksi sanoa.

  Pidin myös Friedrichschainin kaupunginosasta.

  Museoista oma ehdoton suosikki DDR-museon lisäksi oli Bauhaus. Tosin itse nyt olen hieman hurahtanut tuohon sisustuspuoleen niin se ei välttämättä ihan kaikkiin iske

  Se mukava aamiaispaikka, Cafe Berio, löytyi muuten Nollendorfplatzilta (U). Äärimmäisen hyvä aamupala, jolla pääsee pitkälle päivän puolelle.

  Eipä mulla sit tähän hätään enää muuta

  • Reply Johanna 14.2.2013 at 20:39

   Oi kiitos Nuokku! Asiamme ovat niin mukavasti, että hotellimme on kulman takana tuosta Bauhaus-museosta, josta jo unelmoin. Pitäähän sitä nyt siellä käydä, kun kerran Saksassa ollaan. Netistä selailin museokaupan valikoimaakin jo. Kiitos myös kahvilavinkeist!

 • Reply Nimetön 14.2.2013 at 17:13

  Jos matkaanlähtijät ovat yhtään vinksallaan historiaan (no, ei sitä oikeen Berliinissä voi vältelläkään), suosittelen käymään Sachsenausenin keskitysleirillä. Ei tosin mitenkään mieltä piristävää.

  • Reply Johanna 14.2.2013 at 20:45

   Taidan olla ainut vinksahtanut… :/

 • Reply katja 14.2.2013 at 18:22

  Me käytiin poikaystävän kanssa Berliinissä viime elokuussa ja majoituttiin Kreuzbergissa, jossa riittä nähtävää. Ihan vain pelkkä kaduilla käppäily oli miellyttävää. Käytiin sellasessa kylpylässä kuin Liquidrom, se oli ihanan rentouttava kokemus kaupunkiloman keskellä (http://www.liquidrom-berlin.de/de/). Jos riittää aikaa ja jos tykkää lillua vedessä, niin suosittelen! Erilaisia saunoja ja ihana hämärä suolavesiallas. Katukeittiöt on myös jees. Hyvää ruokaa paljon ja halvalla!

  • Reply Johanna 14.2.2013 at 20:41

   Mitenkäs tuo pikkuveli saatais kylpylään? ;) Äiti kyllä varmaan innostuis. Ehkä istutetaan (tai seisotetaan) pikkuveli siksi aikaa katukeittiöön. Ne on kyllä varmasti hänen mieleen!

 • Reply Varpu 14.2.2013 at 18:39

  Mä kans seurasin Stil in Berliniä kun asuimme/olimme muuttamassa sinne. Mä en osaa sanoa mitään ravintolavinkkejä, koska ne on varmaan tässä 2,5 vuodessa muuttuneetkin niin paljon, mutta Döner kebab ja Falafelhan ovat Berliinin ”kansallisruokaa” ja siis ihan eri tavaraa kuin Suomessa.

  Museoista suosittelisin toiseen maailman- ja kylmää sotaan liittyviä museoita. Kaikki ei varmaan jaksa lomallaan näitä rankkoja aiheita, mutta tällainen historiafriikki kyllä ;) Ilmainen Topographie des terrors kertoo natsien valtaannoususta ja terrorista (mutta koostuu kuva- ja tekstitauluista, joten vaatii ehkä erityistä kiinnostusta). Berliinin juutalaismuseossa on panostettu museovierailijan kokemukseen (mulle jäi mieleen kävely jaloissa kirskuvien naamojen päällä). Murhattujen juutalaisten muistomerkki siinä Brandenburgin portin lähistöllä on vaikuttava ja sen alla on myöskin ilmainen holokaustiin keskittyvä museo. DDR Stasi-vankilaa on kehuttu hirveästi, mutta me ei koskaan löydetty sitä. Checkpoint Charlie -museota pidetään kai yleisesti turistien rahastuksena :)

  • Reply Johanna 14.2.2013 at 20:44

   Aijaha, näistä ainakin Checkpointi Charliessa ajateltiin käydä kun eräs Katariina sitä kehui. Juutalaisten muistomerkkikin on käytävä tsekkaamassa. Muista en ollut kuullutkaan, joten kiitos vinkeistä1

 • Reply Ebba 14.2.2013 at 22:41

  Ehdoton ykkönen minne mennä on Stasin vankila (http://www.stiftung-hsh.de/). Jos saksan kieli taittuu voi oppaaksi sattua entinen vanki, jollon kierros on varmasti vielä paljon kiinnostavampi, mutta englanninkielinenkin kierros oli tositosi mielenkiintonen. Pikkasen sivussa paikka on, mutta ratikalla pääsee ja kävelymatka ei oo mitenkään liian pitkä. Helppo löytää kuhan on kartta:) Jos pitäis yks paikka valita minne ite vielä uudelleen (iteasias kolmannen kerran) Berliinissä menisin olis se tämä.

  Museoista en suosittele Checkpoint Charlieta, mut sen sijaan muuria isompi pätkä nähtävillä siinä lähellä Topographie des Terrorsissa. Sisällä PALJON kuvia ja tekstiä, mutta koska se on ilmanen, niin voi poiketa vilkaseen ja kattoon videon, joka pyörii pitkin päivää. Ehottomasti paras paikka tsekata muuri on Gedenkstätte Berliner Mauer. Pätkä muuria ja rajavyöhykettä restauroitu alkuperäseks. Ilmanen ja sopiva määrä infotauluja/videoita. Muuria vielä myös East Side Galleryssa, joka on ihan jees käydä kävelee läpi (helmppo mennä, molemmissa päissä sopivasti juna-asemat).

  Noin ylipäätään suosittelen pyörimistä itäpuolella! Mehringdammin metriksen vieressä kuuluisat ja suositut Curry36 ja mun suokkari Mustafas gemyse kebap. Molemmat siis ”pieniä kojuja” ja lounasaikaan pitkät jonot, mutta SUOSITTELEN! Muutenki tuo alue aika kivaa!

 • Reply Julia 17.2.2013 at 00:16

  Moikka, uusi lukija ja suuri berliinifani täällä ilmoittautuu!

  Minä välttelisin Checkpoint Charlieta. Kovin kaupallinen turistirysä se. Itse tykkäsin sen sijaan juutalaismuseosta paljon. Ja Museumsinselin taidemuseot oli myös ihan mielenkiintosia. Mauerparkissa on iso ulkoilmakirppari, joka toimii myös talvisaikaan. Siellä on ihan hurjasti tavaraa, mutta myös aika hurjat hinnat. (http://www.mauerparkmarkt.de/)

  Mun vinkit keskittyy pääosin tohon ruokaan kuitenkn :-P Jos falafelista tykkäätte, niin Berliinin parhaat löytyy Mo’s Falafelista. Se löytyy Kreuzbergistä, Graefestrasselta! Se on sellanen pienenpieni reikä seinässä jossa falafeleja pyörittää pienenpieni huivipäinen mummo.

  Toinen suosikkini oli Morgenlandin brunssi. Morgenland löytyy Görlizer Bahnhofin vierestä, Skalitzer Strasselta, myöskin Kreuzbergistä. Ihan mielettömän monipuoliset eväät ja taisi maksaa vaan jonkun 7€!

  White Trash Fast Food oli kans aika kokemus, ja hyvä hampparipaikka. (nettisivut:http://www.whitetrashfastfood.com/)

 • Reply Nti Papu 17.2.2013 at 21:21

  Täältä sivustolta olen itse nappaillut vinkkejä ravintoloista, museoista, kaupoista jne… http://unlike.net/berlin Siitä jo 2,5 vuotta kun Berliinissä käytiin, ja tekisi mieli kyllä uudelleen!

 • Reply Johanna 17.2.2013 at 22:00

  Suurkiitos kaikista vinkeistä. Olen kirjoittanut ylös minkä olen kerinnyt! Huomenna sitten matkaan!!

 • Leave a Reply