Uncategorized

Hehkulamppulöytö Designmarketista

15.9.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pääsinhän minäkin lopulta sinne Designmarket-tapahtumaan. Ihan ensimmäistä kertaa elämässäni. Paljon hikeä ja tungosta, mutta iloinen ja innostunut tunnelma tuolla Kaapelilla oli. Ihan valtavankokoinen tapahtuma kerrassaan! Koska en ollut liikkeellä suurin ostoaikein, ainoa ostokseni oli Osramin isot ja himmeät hehkulamput, joita olin jo jonkin tovin etsinyt noihin kirpparilta napattuihin pullovalaisimiin. Näitähän ei enää oikein mistään saakaan. Ostin nämä Armaksen osastolta. Designmarket on vielä tänäänkin auki ja kyllähän siellä kannattaa käydä kääntymässä. Mitään järjettömän hyviä tarjouksia ei kyllä omiin silmiini sattunut, mutta enpä mitään erityistä tarvinnutkaan.

Noista pullovalaisimista vielä sananen. Otin ne kirpparilta ota ilmaiseksi -pöydästä jokin aika sitten. Sopivat aika hyvin tällaiselle todella vaihtelunhaluiselle sisustajalle. Noita voisi kokeilla vaikka tosi isoihinkin pulloihin (esim. tähän Granitin puteliin). Lisäksi johdonkin voisi jotenkin päällystää tai vaihtaa kokonaan uuteen tekstiilijohtoon, jolloin sen voisi sujauttaa kiemurtelemaan kirkkaan pullon sisään.

Vatsatauti oli selätetty jo eilen ja tänään on vuorossa koulutöiden tekoa. Ensimmäisessä kuvassa näkyy ruudulla fonttia (tai siis kirjaintyyppiä, kuten oikeaoppisesti pitäisi sanoa), jota typografian kurssilla olen suunnittelemassa. Huisin hauskaa hinkkurointia! Fontin suunnittelussa, jos missä, punnitaan graafikon pinnan pituus.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

I found two light bulbs at Designmarket happening. Just perfect for the bottlelamps I found at a flea market a while ago!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Anna/Kotikolmio 15.9.2013 at 13:16

  Tosi kivat noi valaisimet. Enpä oo tuollaisiakaan ennen nähnyt. Noitahan voi tosiaan käyttää vaikka miten.

  • Reply Johanna 15.9.2013 at 18:00

   Näissä oli resuiset itse tehdyn näköiset varjostimet, mutta ne jätin ottamatta. Mietin, olisiko nämä tehty kokonaan itse, vai onko joskus tällaisia saanut ostaa jostain…

 • Reply JereVii 15.9.2013 at 14:17

  Minäkin käväsin tänään tuolla! Oli kyllä ihan mahtava tapahtuma ja ilmapiiri. Erityisesti mieleen jäivät kankaiset, vetoketjulliset pussukat joissa mahtavia tekstejä.
  En myöskään ostoaikeissa ollut, mutta kyllä sieltä työtuoli hyvällä tarjoushinnalla löytyi :) siitä kuvia ja lisätietoa illemmalla blogisanni.

  http://omanelamanikuningas.wordpress.com/

  • Reply Johanna 15.9.2013 at 18:06

   No tulenpahan illemmalla katsomaan löytöäsi! :)

 • Reply Saara 15.9.2013 at 18:24

  Oletpa hyvännäköistä fonttia kehittelemässä, jäämme mielenkiinnolla odottamaan millainen on lopputulos ;)

  Muutenkin jotain koulujuttujasi voisi olla kiva nähdä, epäilen että siellä on hienoja juttuja enemmänkin!

  • Reply Johanna 15.9.2013 at 21:42

   Hei kiitti Saara tästä kommentista. Ihana! Tosiaan, voishan sitä enemmänkin työ- ja koulujuttuja tänne postailla. Pistetään mietintään! :)

 • Reply Jenni 15.9.2013 at 18:46

  Hei! Huomasin, että teillä on olohuoneen seinässä aivan ihana vihreä sävy, jota olen metsästänyt pitkään. Mikähän tuon sävyn koodi on? :)

  • Reply Johanna 15.9.2013 at 19:02

   Moi! Hetkonen, oletkohan sekoittanut jonkun toisen kodin kuvaan? Linkkaa kuva tänne niin kommentoin. Meidän olohuoneessa on nimittäin latten sävyä. :)

   • Reply Jenni 15.9.2013 at 20:19

    Teidän olohuonettanne tarkoitin! :D Seinä näyttää joissakin kuvissa (ainakin tietokoneellani) sellaiselta vihertävän beigeltä, ei siis mitenkään vihreän vihreältä. Harmi kun se ei ollutkaan vihreä, olisin nimittäin löytänyt sitten unelmieni sävyn. :D

    • Reply Johanna 15.9.2013 at 21:41

     Oih! Nyt on päässyt color balance -säädöt multa vähän vinksalleen. Pahoittelut! Se on tosiaankin sellainen vaalea beige, maitokahvin värinen, se olkkarin seinä. Senkään värisävyä en muuten tiedä, sillä emme ole sitä itse maalanneet. Tsemppiä sen täydellisen vihreän sävyn etsintään! Taidan tietää tismalleen minkälaista havittelet… :)

 • Reply Marja 17.9.2013 at 16:01

  Lamppupullot on ihania! Uudessa claes ohlsonin kuvastossa muuten oli noita ”osia” joista voi värkkäillä pullolampun, eikä hinta päätä huimannut. Kipin kapin ostoksille jos ei kirpparilla tule noita vastaan ja pullokauppaan myös! :)
  T: Marja Mikkelistä

  • Reply Johanna 17.9.2013 at 17:13

   Hei kiitos paljon tästä vinkistä! En ole itse törmännyt missään, mutta hyvä tietää, että Ohlson ei taaskaan petä! Jee!

 • Reply Maija 19.9.2013 at 09:53

  Olipa hieno löytö nuo pullolamput!

 • Leave a Reply