Uncategorized

Ikea Stockholm 2013

15.3.2013

 

ikea_stockholm2013_drum-kuva_lipasto

 

Ikean uusi Stockholm-mallisto on esillä Galleria Esplanadissa Helsingissä, kuten taisin jo mainitakin. Torstain esittelytilaisuudessa kuulimme muun muassa Stockholm-malliston luovan johtajan Viveca Olssonin aatoksia mallistosta.

Tämä oli kyllä kiva tapa nauttia aamupala keskellä viikkoa. Saatoin joutua johonkin filmille minäkin aamuisine silmäpusseineni. Silloin en tainnut osata kommentoida mitään tähdellistä. Nyt ehkä paremmin. Tykkäsin kyllä aika monesta malliston huonekalusta. Erityisesti ihastuttivat vaaleat senkit, joista tv-taso näkyy yllä (harmi vain, että väri on beige eikä valkoinen). Tuo vitriinikaappi oli myös kekseliäs lasisella takaseinällä.

Materiaalit olivat laadukkaan oloisia niin kuin ne ovat ainakin oman kokemukseni mukaan Stockholm-mallistoissa olleet. Aiemmassa mallistossa puumateriaali taisi olla tammea. Tällä kertaa pääosa oli annettu pähkinäpuulle (viilu), joka on kyllä tyylikkään klassinen, mutta ei henkilökohtaisesti mitenkään erityisesti sykähdytä. Jos tuota ihanaa ruokapöydän tuolia (yllä ja alla) olisi saatavilla vihreän ja pähkinäpuun lisäksi vaikka mustana tai sitten tammisena, ostaisin sen heti. Pääväreinä mallistossa oli rohkea keltainen ja vihreä useassa herkullisessa sävyssä.  Paljon näkyi tuota ihanaa smaragdinvihreää!

Mitäs sanotte? Miltä näyttää?

 

ikea_stockholm2013_viveca_olsson

ikea_stockholm2013_sohva ikea_stockholm2013_sohva2 ikea_stockholm2013_drum

ikea-stockholm-2013-suosikit1

The new Ikea Stockholm collection looks like this! Strong yellow and greens, velvet, aniline leather, clean and Scandinavian lines. My favourites in the last pic. I only wish they had chosen a lighter wood than walnut, which is classical but somewhat boring to me…

Kuvat: 1 & 5 Ikea, Kotilo/Johanna 2–4

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply retromoderni 15.3.2013 at 22:07

  Vihreä sohva on hieno. Nyt vasta Ikea nappas idean nostamalla vitriinin jalustalle. Pojan huoneessa vastaavanlainen idis käytössä.

  • Reply Johanna 17.3.2013 at 12:10

   Joo tuo vihreä sohva on ihanan kreisi. Mielestäni tuon kuvan sävy vastaa ihan hyvin todellista. Eli ei mikään ruohonvihreä vaan rehellinen puhtaan vihreä. Juu ja vitriini on ilahduttavan siro!

 • Reply Maria Westerlund 16.3.2013 at 20:55

  Hej, längesen jag lämnade en kommenter – men jag följer dig dagligen :) Alltid lika bra! häls. från åland

  • Reply Johanna 17.3.2013 at 12:07

   Tack Maria från Åland! :))

 • Reply Laura 20.2.2018 at 13:24

  Hei,onko mitään tietoa mitä tuo vitriini on maksanut uutena?Enää sitä saa vaan käytettynä jos saa..

  • Reply Johanna 21.2.2018 at 20:48

   Voi ei, ei mitään muistikuvaa… :(

  Leave a Reply