Uncategorized

Keittiököynnös

17.7.2013

Aika kukkavoittoisia nämä postaukseni nyt ovat olleet ja samalla linjalla jatketaan ainakin vielä tänään. Taas arvuutellaan, mikä on kuvassa näkyvä kukka. Törmäsin tuohon ensi kertaa Ahvenanmaalla. Siellä se kasvoi sitkeästi rantaruovikoissa peittäen ne melkein kokonaan alleen. Tämän kaunokaisen poimin täältä Lauttasaaresta läheisestä puistosta. Siellä se koitti vallata pensaan köynnöksillään ja oli aika hyvin siinä onnistunutkin. En olisi ikinä uskonut, että pieni pätkä tätä köynnöstä viihtyisi maljakossa, mutta viihtyypä hyvinkin. Pari kukkaakin on auennut sisällä, eikä ihme kun valoa pääsee taas huomattavasti enemmän sisälle kuin aikoihin. Pestiin nimittäin eilen kaikki ikkunat. Hikinen homma, mutta kannatti!

PS. Tuo leikkuulauta on HK Livingin ja Vinkelistä eilen hankittu. Tuota valosarjaa myy nykyään myös Sähkötalo ja vielä edullisemmin kuin Granit. Saimme kaikki Vihreän talon kemuissa valosarjan juurikin Sähkötalolta, mutta tämä ei silti ole mikään sovittu mainos, eikä tämä kyseinen valosarjakaan ole Sähkötalon, vaan Granitin. :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I picked this beautiful creeper from a park nearby and was suprised to see it bloom in a vase inside. The cutting board is from HK Living and bought at Vinkel yesterday.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sarp 17.7.2013 at 09:28

  Veikkaan Karhunköynnös Calystegia sepium alias Isokierto alias Elämänlanka.
  (Tai joku muu kierokasvi)

  Mielestäni erittäin kaunis, mutta monet pitävät viheliäisenä rikkaruohona,
  joka tukahduttaa muut kasvit ja josta on erittäin vaikea ellei mahdoton päästä eroon.

  • Reply Johanna 18.7.2013 at 08:54

   Karhunköynnös, no nyt kuulostaa tutulta. Sehän se on! Kaunis mutta kiero, siis ihan kuin Lumikin paha äitipuoli. :)

 • Reply Nina Siren 17.7.2013 at 09:41

  Meillä tuo mokoma on kietoutunut pitkin pihaa ja sireenipuihinkin ylös saakka. Nätti vihollinen.

  • Reply Johanna 18.7.2013 at 08:55

   Kaunis varmaan, mutta ehkä kyllästyttää, jos se kerran noin valtaa koko pihan…

 • Reply Jessica 17.7.2013 at 13:12

  Kaunis! Mutta petollinen pihalla ja puutarhassa.

  • Reply Johanna 18.7.2013 at 08:55

   Sisällä ei varmaan pääsen villiintymään samoissa määrin. ;) Toisaalta mistä sitä tietää, miltä täällä näyttää kun viikon päästä palataan kesälomareissulta…

 • Reply MS Ordinary 20.7.2013 at 18:30

  Viihtyykö tuo sisällä? Ihailin tuota samaista köynnöstä anoppilan pihalla ja voisin kiikuttaa sitä kaupunkiin jos toiveita sen elossapitämisestä on. Meillä tosin kaikki kukat kuolee ennemmin tai myöhemmin :D

  • Reply Johanna 20.7.2013 at 18:47

   No sitäpä tässä just kokeillaan. Kasvaa ainakin aivan hulluna ja tekee uusia versoja. Hieman tuo kyllä on reikäinen, eli joku pieni eläin sitä vähän kiusaa…

 • Reply Heidi 13.9.2013 at 12:53

  Viheliäinen rikkaruoho elämänlanka.

  Siitä kulkee legendana juttu, että joku puutarhakeskustelupalstalla kysyi jotain siitä. Kertoi saaneensa sen ystävältään. Siihen joku kysyi, että ”oletko ihan varma, että se on ystäväsi?”

  • Reply Johanna 13.9.2013 at 13:02

   Ai ai, ja silti niin kaunis ja vielä kaunis nimikin. Maljakossa tuo ei päässyt villiintymään vaan kesti noin kuukauden ihan freesinä.

  Leave a Reply