Uncategorized

Lundiaa olohuoneessa

1.3.2011


Noniin nyt ovat kirjat lopultakin löytäneet kotiinsa. Saimme ystävällisenä lahjoituksena perinteisen Lundia-hyllyn (kiitos!). Nyt meiltäkin löytyy siis tuo jokaisen suomalaisen kodin luottohylly, jonka varjossa moni on lapsuutensa elänyt.


Tarkoituksena on maalata hylly valkoiseksi. Samoin kuin sen vieressä oleva mäntyinen pikkupöytäkin. Nyt keväällä siihen ei kuitenkaan ole aikaa, joten saamme totutella tuohon männyn sävyyn, joka ei kyllä ole moneen vuoteen ollut kovin suuressa huudossa sisustusrintamalla… 


Suuremmasta kirjoituspöydästä katkaistu pöytäkin kaipaisi remonttia ja maalia pintaansa. Se on kivan mallinen, mutta työtaso kokonaisuudessaan on aika kuluneen ja  roisin näköinen.


160 cm leveä hyllykokonaisuus on kyllä hyvä valinta tuohon työnurkkaukseen. Siihen saatiin kätkettyä kirjojen lisäksi aiemmin lattialla olleet tietokone ja tulostin. Nyt kaikki on siististi hyllyillä. Johtojenpiilotussouvi on tosin vielä käymättä. Ostin piensäilytystä varten Ikeasta valkoisia laatikoita ja kopiopapereita varten mustan laatikon. Näin korkea hylly muuttaa kyllä huoneen mittasuhteiden havaitsemista. Vähänkin matalampaan ja pienempään huoneeseen ei olisi yli kaksimetrinen hylly sopinut. 


Yhteenveto = Olen tyytyväinen, että saatoimme kierrättää vanhan hyvän hyllyn, eikä tarvinnut ostaa uutta. Rahaakin säästyi. Ennustan, että nämä Lundiat alkavat olla arvossaan muutaman vuoden päästä :).  

Okay so now we have a Lundia bookshelf, a standard in every Finnish home (atleast ten years ago). We got it from our friends who didn’t need it anymore. The meaning is to paint it white when I get the time for it, just as the little table and the writing desk (the latter one is in hidious shape). Though I like the shelf as it is even though pine wood isn’t exactly a high fashion interior material at the moment… The boxes are from Ikea. 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Niinu 1.3.2011 at 09:59

  Lundia on kestävää ja käytännöllistä.Piste.Toivottavasti osut oikeaan ennustuksessasi;)Meiltäkin löytyy Lundiaa, tosin matalampana ja valkoisena…löysin siihen roskalavalta kirjoitustasonkin,mutta se odottaa maalia…

 • Reply Iiriskukka 1.3.2011 at 10:17

  hyvältä näyttää,näyttää kivalta tuon värisenäkin.Meillä on olohuoneessa Lundian lipasto,valkoiseksi maalattuna.Mieheni lapsuuden huoneesta peräisin.

 • Reply Varpu 1.3.2011 at 13:26

  Kyllä Lundias näyttää hyvältä ilman maaliakin. Laadukas ja pitkäikäinen valinta varmasti. Mun ongelmana on kirjahylly yleensä. Pienessä asunnossa se hallitsee mun mielestä ihan liikaa. Mutta ei sitä oikein ilmankaan voi olla. Nyt kirjahylly on verhon takana makuuhuoneessa, mutta en tiedä onko sekään hyvä idea. Kirjat kerää hirveesti pölyä ja huonontavat huoneilmaa. Pitäisi vaan jaksaa siivota useammin.

 • Reply Helmililja 1.3.2011 at 16:50

  Lundia on ihan paras! Olen koonnut ja purkanut monenlaisia kirjahyllyjä, ja ehdottomasti kätevin on Lundia. Helppo myös siirtää hyllyjen paikkaa. Meillä on nyt kirjahyllynä valkolakattua Lundiaa. :)

 • Reply Anonymous 1.3.2011 at 22:01

  Mä rakastan Lundiaa :) Meilläkin on kirjahyllynä valkolakattua Lundiaa. Hyllyt eivät notku kirjojen alla, ja meillä lasiovet pitävät pölyn poissa. En vaihtaisi. Minusta hylly on myös kaunis.

 • Reply Pauliinalotta 2.3.2011 at 23:31

  Liekö Lundia ollut poissakaan… luulen, että sillä on vakiintunut käyttäjäkuntansa. Ystäväpiirissä on Lundiaa vuosien takaa ja uusia osia on ostettu tarpeen mukaan ja mäntyhyllyt sopivat yllättävän hyvin esim. perittyjen antiikkikalusteiden joukkoon. Lundia on – ystäväni mukaan – erityisen hyvä, kun kirjoja on paljon; hyllyvälejä voi kirjojen kokojen mukaan vaihdella ja lisähyllyjäkin laittaa.Kauniit ja raikastavat nuo Ikean valkoiset laatikot, lisäbonuksena kierrätysmateriaalista valmistaminen.Kaipa se mäntykin sieltä taas tulee trendiksi, vaaleat puulajithan tekevät jo tuloaan uudestaan, joten eiköhän mäntykin jossain välissä nouse uudestaan suosioon. Sisustustrendien kummaa kiertoa, mutta samalla sangen mielenkiintoista seurattavaa. :)

 • Reply piipadoo 10.3.2011 at 10:54

  Meilla on Lundiaa joka varissa. Tosin mantyyn kyllastyin itsekin ja maalasin pari vuotta sitten valkolakalla. Hirveeta hommaa. Valkoisella maalilla onnistui hieman paremmin, mutta tikkaiden kasittely yhta tuskaa… Jos kiinnostaa, niin kay kurkkaamassa blogistamme, mita mantyisille Lundioille kuuluu nykyaan.Paula

 • Leave a Reply