Uncategorized

Pori – Rauma – Uusikaupunki

20.6.2011

 

Kyllä vaan, road-trippimme kohdistui Satakuntaan ja vähän Varsinais-Suomeenkin (Uusikaupunki & Vehmaa)! Katselin sillä silmällä kaupunkien sisustustarjontaa, kuinkas muuten. Ajattelin esitellä muutaman liikkeen, jotka kolahtivat minuun. Porin kävelykadun varrelta löysin Katokon, jonka nimi ei ole japania vaan poria (=”katos kun”). Katokossa myydään mm. Muuton, KloDesignin ja NeonLivingin tuotteita. Myymälän sisustuskin inspiroi!

 

 

Raumalla suosikkini oli vanhan kaupungin laidalla sijaitseva sisustustavaratalo hannas, jonka valikoima on laaja huonekaluista pientavaroihin. Täälläkin myös itse myymälä inspiroi minua!

 

 

Rauman vanhassa kaupungissa oli myös sisustusliikkeitä ja paljon tunnelmallisia kahviloita. Lumosta, joka on sekä ruokapuoti että kahvila, löytyi mittava valikoima luomutuotteita laidasta laitaan.

 

 

Uudessakaupungissa kiersimme vain pikaisesti. Suurin osa ajasta kuluikin Henrikin tuote -nimisessä second hand -liikkeessä. Tavaraa oli useassa vanhan rantamakasiinin kerroksessa. Tässä kaupassa sisustusfriikin pää meni niin pyörälle, että sitä tuli lyötyä nuppiaan kerran jos toisenkin makasiinin matalaan kattoon. Täällä kannattaa kyllä ehdottomasti visiteerata!

 

 

 

 

 

 

Henrikin tuotteesta olalle jäi tämä vihreä 70-luvun koulureppu (2e). Uudenkaupungin torin laidalta löysimme kirpputorin, jossa iskin kynteni alla olevaan suureen pärekoriin. Olin jo aiemmin metsästänyt vastaavaa, mutta koska hinnat olivat kieppuneet kuudenkympin tienoilla, kaupat olivat jääneet tekemättä. Kirpputorilta tämä kori lähti kuitenkin 9 eurolla onnellisen pärefanaatikon matkaan.

 

 

We visited Pori, Rauma and Uusikaupunki in Southwest Finland on our road-trip. Here’s a few interior boutiques that caught my eye on the road. The first pictures are from Katoko in Pori. In Rauma my favourites were the interior department store hannas and Lumo, a shop and cafe that only sells ecological and near-produced food. In Uusikaupunki I fell in love with this second hand shop called Henrikin tuote situated near the city bay in an old harbour magazine, there I bought the green shoulder bag. The large basket was purchased at the flea market by the market place in Uusikaupunki. It was a pargain, only 9 e!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Hanna 20.6.2011 at 12:48

  kivoja löytöjä, varsinkin tuo vihreä laukku (!!) se on mahtavaa kun jostain löytää sellaisia koskemattomia kirppareita ja vanhan tavaran kauppoja, joita ei ole ylihinnoiteltu ja että niissä on vielä jäljelläkin jotain kiinnostavaa ostettavaa. usein ne onkin kyllä juuri pieniä paikkakuntia tai muuten syrjäisiä sijainteja.

 • Reply Tiina 21.6.2011 at 12:20

  Henrikin tuote näytti mielenkiintoiselta paikalta, pitää lisätä se oman Suomitourin listalle, kiitos vinkistä! :)

  Henrikin tuotteen kotisivut eivät vain näyttäneet olevan toiminnassa ja netissä löytyy paikalle kahta eri osoitetietoa, Ylinenkatu 8 / Pienteollisuustie 10, kumpihan mahtaa olla oikea?

  • Reply kotilo 21.6.2011 at 12:40

   Henrikin tuotteelle en minäkään löytänyt kotisivuja. Kumpikaan noista osoitteista ei kyllä ollut se, jossa kävimme. Ehkä yrityksellä on monta liiketilaa? Kuvassa näkyvä Henrikin tuote löytyy Uudenkaupungin lahden rannasta (ainoan) sillan kupeesta vanhasta makasiinirakennuksesta. Vieressä on pitkä liuta kuppiloita ja ympäristössä paljon taidekäsityöliikkeitä. Oliskohan tämän liikkeen osoite Aittaranta?

 • Reply Uudenkaupungin kirpparit | Cosy Home 26.2.2012 at 22:53

  […] kesälomareissua Uuteenkaupunkiin! Ja jos eksytte lähiseuduille Varsinais-Suomessa, niin Kotilon blogista löytyy muutama […]

 • Reply Meppis 19.6.2012 at 10:30

  Hei!
  Aivan IHANA tuo vihreä 70-luvun nahkareppu!!!
  Itselläni oli samantapainen, mutta punainen,
  jossa Aku Ankan kuva, kun ekaluokalle menin!
  Muistan vieläkin sen uuden nahkalaukun tuoksun
  ja jännittävän, kutkuttavan tunteen, aloittaa koulu! :-)
  Mistäköhän löytäisin samanmoisen repun?
  Omani on jo ehditty heittää pois! :-(

  Kesäterkuin;
  Meppis

 • Leave a Reply