graafinen Helsinki Uncategorized

Unknown Cargo

5.5.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ja nyt sitten juttua siitä galleriasta, josta eilen jo salaperäisesti vihjailin. Unknown Cargo – Tuntemattomien kontti on galleria, jossa kulloisenkin taiteilijan henkilöllisyys paljastetaan vasta näyttelyn sulkijaisissa. Osa taiteilijoista on kuuluisia, osa vähemmän tunnettuja. Galleria sijaitsee Teurastamolla, ihan Tehdashallin nurkan takana sopivan huolimattomasti remontoidussa tilassa. Gallerian ollessa viimeksi pystyssä kaksi vuotta sitten, se sijaitsi vanhassa kontissa Kalasatamassa. Siitä juontuu siis myös gallerian nimi. Gallerian kuraattoreina toimivat mediataiteilija Timo Wright sekä tuottaja ja kuraattori Laura Porola.

Laura on itse asiassa hyvä kaverini jo yliopistoajoilta lähtien. Innolla ja hengästyksellä seuraan aina tämän taidealan monitoiminaisen uusia kuvioita. Tämä taitaa nyt olla ensimmäinen yhteinen projektimme – jo oli aikakin siis! Minä olen tässä projektissa ollut innolla mukana suunnittelemassa gallerialle tunnusta. Päädyimme tuohon tyhjiä (tuntemattomia) kontteja kuvaavaan, aika epätaloudelliseenkin tunnukseen, koska se sopi hyvin gallerialle, jonka idea on itsessään jo aika hullu. Nämä kuvat ovat gallerian ensimmäisestä näyttelystä, jonka sulkijaiset ovat tulevana tiistaina (7.5.), jolloin taiteilija siis lopultakin paljastetaan. Nyt jos aikaa olisi ollut, olisin mielelläni lähtenyt suunnittelemaan gallerialle myös nettisivuja ja vaikka mitä. Kaikkeen ei vain (ainakaan tänä keväänä) ole aikaa. Tuosta tunnuksesta ollaan tosin kaavailemassa kaulakoruja yhteistyössä Laser Cut Studion kanssa kunhan vain löydetään aikaa päästä työn touhuun.

Kiitokset Lauralle ja Timolle, kun päätitte ottaa minut meininkiin mukaan! Hyvä te – ja me! :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Unknown Cargo is an art gallery which reveals the artists only after each exhibition. It is located in Teurastamo, Helsinki and curated by Timo Wright and Laura Porola. I designed the logo for the gallery and am happy to be part of this crazy but awesome project! Go and visit the gallery you too!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sarp 5.5.2013 at 19:18

    Ihastuttava galleria idea!
    Tykkään logosta.

  • Leave a Reply