Juhla ruoka Uncategorized

Vapun kuohuviinicoctailit

5.5.2015

Meillä oli tällainen skumppacoctailtarjotin pöydällä vappuaattona. Tarkoitus oli siis sekoittaa coctaileja kuoharista ja mansikkasoseesta, mango-appelsiinisoseesta tai sitruunainkiväärisiirapista. Kaksi ensimmäistä olivat suoraan purkista (Bonnen Premium -mansikkasose ja Frooshin Mango & Orange smoothie), mutta viimeisen kiehautin itse. Siitä tuli tosi hyvää! Inkivääri antoi sitruunalle lisäpotkua. Kivennäisveteen sekoitettuna maku muistutti seljankukkamehua. Kuorittu ja raastettu inkivääri (n. 80 g) paloiteltiin ja keitettiin yhdessä sokerin (2dl), veden (2dl) ja 1,5 sitruunan kuoren ja hedelmälihan kanssa. Lopuksi siivilöin siirapin lasiin. Reseptin bongasin alunperin MeNaisista.

P4300407b

Kuohuviiniksi käy maun mukaan melkein mikä tahansa. Itse valitsisin ehkä jatkossa vähän makeamman kuoharin, esim Tosti Asti, Gancia Asti Dolci tai Pearly Bay Celebration Sweet. (Nämä olivat nyt Joonakselta tulleita vinkkejä. Itsehän en merkkejä koskaan ymmärrä korvan taakse laittaa.) Mutta tämä on tosiaan täysin makuasia. Joonaksen mielestä juuri kuivempi oli parempi.

P4300403b

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Miina 5.5.2015 at 21:01

    Onko noi hobstar laseja? Oiskohan noista tulossa jonkinmoinen klassikko kun on jo pidempään näkynyt joka puolella :) Hyvältä näyttää!

    • Reply Johanna 5.5.2015 at 21:16

      Niitä ne taitaa olla! Juu, kovin ovat levinneet suomalaistenkin keittiöihin. :)

    Leave a Reply