Uncategorized

Vuoden 2012 sisustustrendien suosikit

30.12.2012

Tasan vuosi sitten kirjoitin menneen vuoden sisustustrendeistä. Nyt vois sitten olla passeli hetki tehdä samanlainen postaus vuodesta 2012. Ne trendit, jotka 2011 vuodelta  innostivat, jatkuivat kyllä aika vahvoina myös tänä vuonna. Siispä aika moni niistäkin voisi ollaan tässä jälleen. Uusiakin trendejä on onneksi tullut.

Tänä vuonna sisustuksessa on ehkä innostuttu vähän hempeämmistä väreistä ja pinnoista kuin aiemmin. Toisaalta pastelleihin on yhdistetty myös räiskyviä neonvärejä, (erityisesti neonpunaista). Niiden rinnalla on näkynyt paljon säntillistä graafisuutta ruutukuvioiden, perusmuotojen ja liukuvärien muodossa. Materiaaleista omaan silmääni ovat eniten pistäneet betoni ja kupari, marmori, valurauta ja savi. Punaiset saviruukut ovat palanneet ja se on kyllä kivaa! Ne sopivat taas hyvin huonekasvien ja parvekepuutarhojen perustaksi. Pari-kolme vuotta sitten kaikkialla taiteltiin ja joka ikkunassa näkyi origameja. Siitä lähtien geometriset muodot ja taitokset ovat jatkaneet voittokulkuaan. Tänä vuonna on näkynyt erityisen paljon origamivaikutteita valaisimissa. Yksi suosikkini on Moth-valaisin, jota saa mm. Nudgesta.

Olisi muuten hauska kuulla teidänkin suosikit menneen vuoden trendivalikoimasta! Mitä kaikkea tähän voisi vielä lisätä?

 

 

 

A year ago I did a trend survey of the year 2011. Now it’s time for a new one of the year 2012. Some of my favourite trends from 2012 include squares, pastelles, neon, ombre, houseplants and herbs, urban garden, copper, brass, beton, marble, cast iron and origami shapes especially in lamps.  

Kuvat:
1 Floor Knaapen viewphotography
2 Kekkilän upea uutuus Vihervalo yriteille ja huonekasveille mahtuu ainakin vanhempien talojen ikkunalaudoille hienosti.
3 Kaksi trendimatskua yhdistävät toimistotarvikkeet, Places & Spaces
4 Marmoriset Ädelsten-maustemyllyt, Ikea Livet Hemma
5 Moth origami lamp

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply d-malli 30.12.2012 at 18:20

  Tuo parvekepuutarha-saviruukkuosasto on ihan mukava ja jatkuvasti haastava juttu – en ollut ajatellutkaan sen olevan trendikästäkin :D

 • Reply Sarp 30.12.2012 at 18:42

  Tosi kiva postaus.
  Tuo Kekkilän Vihervalo on kiva ja kuvat hyvin stailattu (joka on mielestäni tosi tärkeää kun uusia tuotteita lanserataan markkinoille).
  Mitä voisi lisätä… raakapuu, vaneri, rottinki, tuohi ja päre.

  • Reply Johanna 30.12.2012 at 18:55

   Kyllä vain! Kekkilän viimeaikaiset mainoskuvastot ovat olleet ihan mielettömän hienoja ja inspiroineet ainakin minua kovasti. Ja vaneri ja rottinki ovat ehdottomasti tämän vuoden aikana breikanneita materiaaleja nekin! Raakapuusta, tuohesta ja päreestä ehdinkin jo kirjoittaa viime vuonna vastaavassa postauksessa.

  Leave a Reply