Uncategorized

Vuoden 2013 sisustustrendejä?

31.12.2012

Pieni (tai aika iso) sisustusnörtti sisälläni haluaisi vähän myös ennustaa. Eilen kirjoitin viime vuoden sisustustrendeistä, mutta nyt tekisi mieli katsella kristallipallolla tulevaan. Kristallipalloa ei ole, eikä myöskään sisustusalan koulutusta, joten on luotettava Pinterestin ajan virtauksiin herkästi reagoivaan kaleidoskooppiin ja omiin harrastelijan tuntosarviini. Jätän suuremmat linjat ammattilaisille ja arvailen yksittäisiä trendejä ensi vuodelle.

Ensinnäkin värit. Aika moni on varmaan kiinnittänyt huomiota värien tummenemiseen lähiaikoina. Tumma tausta tuntuu olleen jo vähän aikaa erityinen buumi ruokastailauksissa. Yönsininen, tumma harmaa ja tummat vihreät ovat suosittuja. Suvi sur Le Vif -blogissa ihastelemani makuuhuoneen syvänharmaa (vai sininen?) on upea esimerkki siitä, miten vaikuttavan kontrastin tumma seinä voi saada aikaan olematta synkkä. Kuten jo mainittu, vihreä tekee tuloaan voimakkaasti. Pantonekin valitsi vuoden 2013 väriksi emeraldin vihreän. Harri Koskisen suunnittelema havunvihreä Silta-keittiö on toinen esimerkki vihreän vallankumouksesta. Jos vihreä hirvittää (allekirjoittanutta hieman myös), sen pariksi kannattaa valita mustaa ja valkoista. Lopputulos on ah niin herkullinen! Jos haluat oikein sukeltaa ensi vuoden väritrendeihin, klikkaa Friz Hansenin Milanon showroom -galleriaan – upeita tummia sävyjä currynkeltaisella, oranssilla ja kirkkaansinisellä piristettyinä.

Toinen emätrendi ensi vuonna saattaa olla keramiikka, erityisesti Raku-keramiikka. Tunnen niin huonosti keramiikan valmistusmenetelmiä, etten uskalla ruveta tarkemmin niitä erittelemään. Siitä olen kuitenkin ihan varma, että sisustuskuvissa tullaan näkemään paljon eriparisia keramiikkaruukkuja kaktuksilla ja mehikasveilla. 60- ja 70-luvun tummat kupposet palaavat myös. Ulla Procopén astiasto on jo sisustusblogeissa kokenutkin jonkinlaisen renessanssin (olettehan nähneet vaikka Varpusen Procopé-kokoelman?). Meillä oli lapsuuden kodissa ”kärpäsenpaskakupeiksi” kutsuttu  astiasto kuten varmasti monella muullakin. Mikä lieneekään tuon käsittelyn tai astiaston nimi (vaaleanharmaalla pohjalla ruskeita kärpäsenpaskan näköisiä pisteitä)? Epäilen että sekin palaa. Valmistautukaa vaan.

Jotain retroviboja liittyy myös messingin ja kuparin, paksujen ryijymattojen ja raanujen (suomalaiset ja etnot) sekä kristallilasien (tai niitä jäljittelevien) paluuseen. Olisko kyse jostain boheemista nostalgiasta? Geometrisista muodoista kolmiot ja neliöt (esim. ruutukuvio) varmasti jatkavat voittokulkuaan. Rinnalle nousee kuuskulmio (kenno, kaleidoskooppi), jota on oikeastaan jo jonkin aikaan näkynytkin.

Semmosia sekalaisia arvailuja. Mitäs sanotte? Minä en taida enää sanoa mitään, vaan toivotan nyt onnekasta ja mielenkiintoisten trendien täyttämää uutta vuotta 2013! Ottakaa tänään sopivan rauhallisesti ja nauttikaa. :)

 

 

An attempt to forecast next year’s interior trends: greens, dark blues and greys, hexagons, copper and brass, ceramics …

Kollasin kuvat:
Yönsininen sohva: Pinch
Iittalan Nappula-kynttilänjalka
Marokkolainen vintage-matto: Project Source (Etsy)
Juomalasi: Lagerhaus
Ruukut ja viherkasvit: kuva The Brick House
Hayn Kaleido tarjottimet
Harri Koskisen suunnittelema Silta-keittiö, Saari

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Riikka - Hunajaista 31.12.2012 at 14:31

  Mun arvailut voi lukea tuolta:

  http://rappimamma.blogspot.fi/2012/12/sisustusvuosi-2012-ja-katse-tulevaan.html

  Aika samoilla mennään :)

  • Reply Johanna 31.12.2012 at 15:01

   Kiitti kommentista! Käykää muutkin lukeamssa Riikan ennustukset ja ahmimassa ihanat kuvat.

 • Reply Suvi sur le vif 31.12.2012 at 14:53

  Olen itse ihastunut yhä edelleen siniseen seinääni, sen väri vaihtelee valon mukaan syvänsinisestä harmaaseen. Lukija avitti hajamielistä, sävyn unohtanutta bloggaria ja tuo väri on Tikkurilan tyrsky :) Ja Pinterest on tosiaan kiintoisa paikka trendien seurantaan, kyllä sieltä selkeitä virtauksia näkee.

  • Reply Johanna 31.12.2012 at 14:59

   Mikä sykähdyttävä sävyn nimi! Kiitti kommentista Suvi. :)

 • Reply Katja 31.12.2012 at 15:54

  Trendien seurailu on mielenkiintoista – etenkin se, miten vahva vaikutus niillä on. Kun jotain tarpeeksi toitotetaan, niin paatuneinkin vastustaja alkaa kiinnostumaan :O. Hyvänä esimerkkinä kupari – kovin moni ei siitä kiinnostunut, ennen kuin se esitettiin kiinnostavana :).
  Ai Pantonen 2013 trendiväri on vihreä emeraldi…no se passaa :). Ruohonvihreä (kellertävämpi kuin emeraldi, mutta paljon vihreämpi kuin lime tai omenanvihreä) on ollut suosikkini jo pitkään, ja sitähän on myös paljon näkynyt.
  Rosoinen vintagetyyli näyttää jatkuvan enistä vahvempana…puu, taljat, kädentyön jälki ja käsityöt…nämä taitavat viehättää useampia, joko modernina tai perinteisenä tyylinä.
  Hyvää Uutta Vuotta!

  • Reply Johanna 2.1.2013 at 15:13

   Kiitos! Trendien seuraaminen on tosiaankin kiehtovaa. Osa ihmisistä on selkeästi trendien edelläkävijöitä ja osa taas kuuluu isompaan joukkoon, joka omaksuu trendit vähän myöhemmin, jos ollenkaan. Kaikkiin trendeihin ei kyllä tarvitsekaan ihastua.

 • Reply Petra 1.1.2013 at 14:40

  Tämä oli mielenkiintoinen katsaus tulevaan! Mutta voi hui tuota vihreää, ei todella kuulu suosikkeihini. Tosin eiköhän se silmä totu jos sitä tarpeeksi rummutetaan ;)

  Kävin kurkkimassa linkkaamsi Suvin makuuhuoneen seinän ja se näytti tutulta. Tuosta yläkommentista selvisi syykin, sillä meidän makkarin seinässä on juurikin Tyrskyä :) Aivan ihana väri aina vaan vuoden katselun jälkeenkin.

  • Reply Johanna 2.1.2013 at 15:14

   Noniin! Hyvä valinta siis. :)

 • Reply Peeta 3.1.2013 at 22:07

  Heh, on kyllä aivan varmaa että tuo vihreä tulee jylläämään kovaa ensi keväänä! Saapa nähdä miten itse lähtee siihen trendiin mukaan, ehkä huonekasvit riittävät. Eipä kyllä olisi varmasti tullut mieleen aiemmin että vihreä on se tuleva väri!

  Mutta tosiaan hyviä ennustuksia ja pohdintaa, jotenkin sitä kuvittelee niin tietävänsä oman tyylinsä vaikka kovin helposti meneekin trendien mukana!

  • Reply Johanna 22.1.2013 at 13:18

   Kaikkeen ei onneks tarvitsekaan lähteä mukaan. Aika monia trendejä on hyvä seurailla sivusta. Ehkä tämän vihreän kohdalla teen niin. :)

  Leave a Reply