kotona Uncategorized

Well, hello 2015, I’m ready.

21.1.2015

P1180205b

Tammikuussa iskee aina tarve uudelle järjestykselle ja arjen organisoinnille. Ihan ensin hankitaan kattava arsenaali kalentereita. Pöydälleni on löytänyt tiensä EMMA Shopin repäisykalenteri 365 Days. Sen lisäksi otimme poikakaverin kanssa ensimmäisen kerran käyttöön ”perhekalenterin”. Sen virkaa toimittaa Helsingin kaupunginmuseon seinäkalenteri, joka esittelee entisajan Helsinkiä eri vuodenaikoina (kolmas kuva). Kyllästyimme siihen, että olimme koko ajan ulalla toistemme menemisistä. Näiden kalenterien lisäksi tilasin vielä henkilökohtaisen taskukalenterin Ordning & Redasta. Tämä taitaa olla jo neljäs vuosi, kun minulla on samanlainen nahkakantinen kalenteri käytössä. Kyseistä kalenterimallia olen hehkuttanut myös pari vuotta sitten postauksessa Kaik’ on reeras myös ensi vuonna. Parempaa en ole vielä löytänyt mistään muualta. Olisin tosin halunnut tänä vuonna jonkin muun kuin mustan, mutta kaikki kivat värit oli jo myyty loppuun.

P1180168bP1180174bseinakalenteri2015_helsinki_kotilo 

On meillä tänä vuonna toinenkin järjestykseen tähtäävä suunnitelma. Järjestystä rakastava ja siinä minua paljon lahjakkaampi poikakaverini ehdotti, että siivoaisimme joka sunnuntai yhden kämpän monista laatikoista karsien sieltä ylimääräisiä roinia kierrätykseen ja oikeille paikoilleen. Aivan mainio idea! Ja helpottaa myös muuttoa sitten kun tästä lähdetään. Epämääräisiä sälälaatikoita kun on riittämiin. Hankin työpöydälleni Granitin alesta tuollaisen puisen lootan ja piilotin sinne kaikki pöydällä lojuvat rei’ittimet, muistilappuset ja muistitikut. Jälleen yksi laatikko, mutta tuon sisältö on nyt ainakin järjestyksessä. Muistivihkot pöydällä ovat muuten nekin sieltä EMMA Shopista.

P1180208bP1180156b

Työpöydän järkkäilyintoon on muuten vaikuttanut myös postiluukusta kolahtanut Lundian uusi kuvasto, josta löytyi muun muassa tämä kiva työtila. Musta, vaalea puu ja valkoinen ne vaan yhteen sopii.

P1180161b

Uutta järjestystä kaipaisin myös kameralaukkuuni. Kuvassa on vanhasta järkkäristäni peräisin oleva 14–42 mm zoom-objektiivini, jota voi käyttää uudessa Olympus O-MD (E-M5) minijärkkärissäni sovittimen ansiosta. Rakastan minijärkkärini mukana tullutta 45 millistä objektiivia ja otankin sillä nykyään suurimman osan kuvista. Välillä tarvittaisiin kuitenkin laajempaa kuvaa ja siinä tuo 14–42 mm kyllä toimii, mutta kun kaipaisin objektiiviin vähän lisää valovoimaa… Mielellään ottaisin laadukkaamman zoom-objektiivin, mutta toisaalta myös kiinteä voisi käydä. Sellaisen voisi saada vähän edullisemmin. Vinkkejä hyvistä vaihtoehdoista, jotka sopisivat minijärkkäriini?


P1180211b

PS. Kalentereista puheenollen. Lisäsin tuohon blogin sivupalkkiin linkin julistekalenteriani koskevaan postaukseen. Julisteita on vielä jäljellä ja niitä voi siis tilata! :)

Re-organizing is always on my mind in the beginning of the year. And it always starts with new calendars. This year I have a tear-off calendar 365 days from EMMA Shop, a wall calendar with old pictures from Helsinki and the one calendar I can’t seem to live without anymore: Ordning & Reda Diary.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Ilonin Anna 21.1.2015 at 23:06

    Onpa ihailtavaa järjestäytyneisyyttä!! Vautsi! Hyvä sinä, täällä taidan tämänkin vuoden mennä epämääräsillä paperiroskiksen uusiokäyttö lippulappusilla.. seinäkalenteri on sentään reilassa :D

  • Reply Jose 24.1.2015 at 23:52

    Mulla on sama kamera ja siinä useimmiten kiinni Olympuksen 25 mm f1.8 objektiivi. Se toimii mainiosti vähän joka tilanteessa ja valovoimaakin on, en voi kuin suositella!

  • Leave a Reply