Vehreät vihreät

Kuunliljoja ja helmihyasintteja parvekkeelle

13.4.2016

Parveke vihertyi sunnuntaisen Kevätmessu-reissun ansiosta kerralla kevätkuntoon. Talven jäljiltä parvekkeella ei ollut mitään vihreää, joten tunnelma on nyt huomattavasti vehreämpi. Tänään aurinko paistoi niin lämpimästi, että otin jopa juuttimatolla päivätorkut.

Yksi Kekkilän osastolta saamiani taimia oli kuunlilja. Sillä on kyllä kauniit harmaanvihreät ja juovikkaat lehdet. En ole ajatellutkaan, että kasvi viihtyisi myös ruukussa, mutta näin kuulemma on. Kuunlilja tykkää varjosta ja puolivarjosta, joten parvekkeen lattianrajassa sillä on hyvä paikka. Kuunliljaa saa myös kellertävän sävyisenä. Jos parvekkeella on paljon kukkia ja värejä, isolehtinen kuunlilja voi rauhoittaa kokonaisuutta.

P4128549bP4128560b P4118538b P4128543b

Viime vuonna isossa vesihyasinttikorissa kasvoi amppelimansikkaa. Tänä vuonna pääsin istuttamaan siihen itselleni aivan uuden lajin, japaninkellovaiveron, joka on oikeastaan pieni pensas. Istutin kasvin muoviämpäriin. Se oli juuri sopivan korkuinen korin sisään.

Helmililjat huolehtivat kevättunnelman maksimoinnista. Ne eivät kuki sisällä kovinkaan monta viikkoa, mutta ulkona hieman kauemmin sentään. Kestävät ilmeisesti myös kevyttä pakkasta. Korilyhdyn paikalle olisi kiva saada jokin amppeli. Ikean Användbar-amppelinaru sopisi kokonaisuuteen, mutta taitaa olla tuohon kuitenkin liian pitkä. No katsotaan, ja odotellaan lämpimämpiä säitä. Ja tietty siitä muuttoakin…

P4128563b  P4118539b

Kasvit on saatu lehdistötilaisuuden yhteydessä Kekkilän messuosastolta Helsingin kevätmessuilta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply