Vehreät vihreät

Vihreää raastetta

9.4.2016

P4048479b

Kasvisruokatsemppauksemme aikana olen todella innostunut heviosaston tarjonnasta. Suomessa on yleistä valittaa, että meille vihannekset ja hedelmät tuodaan aina niin kaukaa, että ne ovat kaupoissa jo valmiiksi nahistuneita. Ihan varmasti kuljetus nahistuttaa, mutta olen kuitenkin iloinen siitä valtavasta lajikirjosta, joka meillä kaupoissa on esillä. Näissä kuvissa on esillä herkullisia vihreitä kasviksia. Kuvista puuttuu tietty se lempparini, lehtikaali. Eikös juuri tummanvihreitä kasviksia kehuta ravinteikkaimmiksi?

Kasvisruokailuun liittyvä uusin kokeiluni on raastaminen. Ei mikään uusi juttu sinänsä, mutta kun on tottunut koulukeittiöiden raastesalaatteihin, oli jonkinmoinen oivallus, että vihannesraaste voi olla tosi herkullista ja mehevää. Eikä ole pakko yhdistää sitä lanttua rusinoihin, kuten laitoskeittiöissä. Pelkkä ajatuskin yököttää edelleen. Alla olevassa kuvassa on raasteena kesäkurpitsaa, tavallista parsakaalia, pinaattia, varrellista parsakaalia (muistuttaa parsaa) ja paprikaa. Tällainen raastesalaatti voi toimia esimerkiksi riisin tai kuskusin sijaan ruokapöydässä. Kyseisen raastemäärän tosin käytin pinaattifetalasagneen, jonka tein Punavuori gourmet -blogin reseptillä. Joonas kehui sitä superhyväksi, joten resptikirjaan menee sekin.

P4048483bP4048476b

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply